Condiţii de garanţie

Condiţii de garanţie produse Romoss

Conform Legii nr. 449/2003 din 12/11/2003 versiune actualizată la data de 27/12/2008 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora:

 • Produsele electronice beneficiază de garanţie tehnică de 12 luni (in cazul in care nu este specificat in mod express alt termen de garantie tehnica in descrierea produsului) şi garanţie de conformitate de 24 luni  de la data achiziţiei (conform producătorului).
 • Cablurile, accesoriile (puffere, bureti, etc.) livrate impreuna cu unele produse au termen de garantie tehnica de 90 zile.
 • În tot acest timp trebuie să ţineţi cont de faptul că toţi acumulatorii se degradează în timp prin scăderea capacităţii, acest fapt poate fi accelerat de expunerea la temperaturi extreme, condiţii de utilizare improprii, etc. La o utilizare normală acumulatorii rezistă menţinându-şi capacitatea peste 80% la un număr de 300-500 încărcări (cicluri).
 • Capacitatea descrisă în numele produsului se referă la capacitatea totală a elemenţilor acumulatori instalaţi în carcasa produsului şi nu la capacitatea oferită la ieşire în urma conversiei, aceasta din urmă este afectată de randamentul de conversie al tensiunii din placa de control a produsului şi trebuie să ţinem cont şi de randamentul de conversie a circuitelor din device-ul pe care îl încărcaţi.
 • Exemplu de calcul pentru un acumulator de 10000 mAh: Puterea instalata a acumulatorului 10000mAh*3.7V=37Wh de aici rezulta ca la iesire vom avea 37Wh/5V=7400 mAh calculele prezentate sunt pentu a sublinia faptul ca nu vorbim de cifre ci de putere transferata intre device-uri.
 • ATENTIE, supunerea acumulatorului la temperaturi peste 60 grade Celsius duce la distrugerea iremediabila a acestuia!
 • La temperaturi foarte scazute capacitatea acumulatorulu scade drastic dar isi revine incet odata cu revenirea la temperaturi in gama normala de utilizare.
 • USB-ul PC/Laptop normal nu poate furniza suficient curent pentru incarcarea acumulatorilor de capacitate mare, folositi pentru incarcare adaptoare de priza cu un curent de minim 1A la 5V.
 • Referinţe externe:
  http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/Lege%20nr.%20449%28r1%29%20din%202003.html
  https://en.wikipedia.org/wiki/USB#Power